Sign In

Receptek

Hagymás sörkifli

 

Hagymás sörkifli

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 32 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 30 gramm friss élesztő
  • kb. 300 ml tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 300 gramm barna rizsliszt
  • 100 gramm zsírszegény túró
  • 1 darab tojás
  • 1,5 teáskanál
  • 50 ml napraforgóolaj

A töltelékhez:

  • 2 darab nagy fej vöröshagyma
  • 50 ml napraforgóolaj
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors

A kiflik lekenéséhez:

  • 1 darab tojás

A tepsi kikenéséhez:

  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1dl langyos tejben. Az útifűmaghéjat beáztatjuk 1dl langyos tejbe, és félretesszük, amíg megkocsonyásodik. A lisztet a robotgép táljába mérjük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a túrót (elmaradhat, de a túróval tovább marad puha a tészta), a felfuttatott élesztőt, a beáztatott útifűmaghéjat, majd elindítjuk a gépet.
  • Amikor már nagyjából minden jól összekeveredett, belecsorgatjuk az olajat, és annyit a maradék langyos tejből, hogy egy jól keverhető, gyúrható, kicsit ragacsos tésztát kapjunk, majd jól kidolgozzuk a géppel (vagy kézzel). Kicsit meglisztezzük a tészta tetejét, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, majd langyos, huzatmentes helyen, 45-50perc alatt a duplájára kelesztjük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A megtisztított hagymát apró kockára vágjuk, az olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hűlni hagyjuk.
  • A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, meggömbölygetjük őket. Ezután egyenként kerek lappá nyújtjuk, mindegyiket 8 cikkre vágjuk. Szélesebb oldalukra 1-1 kiskanálnyi hagymát halmozunk, majd feltekerjük őket, kicsit meghajlítva kifli alakra formázzuk.
  • Olajjal megkent tepsire rakosgatjuk őket, a tetejüket felvert tojással megkenjük, egy-egy csipet dekorsóval megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, hagyma, kifli, sörkifli

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating