Hagymás-túrós csiga
Hagymás-túrós csiga
Hozzávalók
A tésztához:
- 230 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
- 12 gramm sütőpor
- 10 gramm útifűmaghéj (kb. 1 evőkanál)
- 1 teáskanál só
- 20 gramm puha kókuszzsír
- 1 darab tojás
- 1 darab tojásfehérje
- 200 ml 1,5%-os tej
A töltelékhez:
- 250 gramm zsírszegény túró
- 1 darab tojás
- 1 darab tojássárgája
- 30 gramm 12%-os natúr joghurt (kb. 1 evőkanál)
- 1/2 mokkáskanál só
- 3 evőkanál újhagyma zöldje aprított
A nyújtáshoz:
- 3 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- Az útifűmaghéjat beáztatjuk 100 ml tejbe, és félretesszük pár percre, hogy megduzzadjon. Közben előkészítjük a többi hozzávalót, és amikor az útifű is felszívta a tejet, egy tálban alaposan összekeverjük a maradék tejjel együtt. Egy enyhén ragacsos tésztát fogunk kapni. A tálat letakarjuk, és betesszük a hűtőbe pihenni a tésztát 30 percre.
- Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojást, a joghurtot, a sót, és a felaprított újhagyma zöldjét.
- Az pihentetési idő letelte után olajozott gyúrólapra borítjuk a tésztát, olajos kézzel kicsit átgyúrjuk, majd kb. 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk.
- Rákenjük a tölteléket.
- Feltekerjük, majd kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. a szeleteket sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük.
- 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd visszavesszük a hőt 180 C fokra, és így sütjük további 10 percig. (Össz: 1933 Kcal; 150,2g Ch). (1db: 129 Kcal; 10g Ch).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)