Sign In

Hagymás-túrós csiga

 

Hagymás-túrós csiga

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Pékáru receptek, Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 15 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 230 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
  • 12 gramm sütőpor
  • 10 gramm útifűmaghéj (kb. 1 evőkanál)
  • 1 teáskanál
  • 20 gramm puha kókuszzsír
  • 1 darab tojás
  • 1 darab tojásfehérje
  • 200 ml 1,5%-os tej

A töltelékhez:

  • 250 gramm zsírszegény túró
  • 1 darab tojás
  • 1 darab tojássárgája
  • 30 gramm 12%-os natúr joghurt (kb. 1 evőkanál)
  • 1/2 mokkáskanál
  • 3 evőkanál újhagyma zöldje aprított

A nyújtáshoz:

  • 3 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • Az útifűmaghéjat beáztatjuk 100 ml tejbe, és félretesszük pár percre, hogy megduzzadjon. Közben előkészítjük a többi hozzávalót, és amikor az útifű is felszívta a tejet, egy tálban alaposan összekeverjük a maradék tejjel együtt. Egy enyhén ragacsos tésztát fogunk kapni. A tálat letakarjuk, és betesszük a hűtőbe pihenni a tésztát 30 percre.
  • Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojást, a joghurtot, a sót, és a felaprított újhagyma zöldjét.
  • Az pihentetési idő letelte után olajozott gyúrólapra borítjuk a tésztát, olajos kézzel kicsit átgyúrjuk, majd kb. 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk.
  • Rákenjük a tölteléket.
  • Feltekerjük, majd kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. a szeleteket sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük.
  • 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd visszavesszük a hőt 180 C fokra, és így sütjük további 10 percig. (Össz: 1933 Kcal; 150,2g Ch). (1db: 129 Kcal; 10g Ch).  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, hagyma, pékáru, sós sütemény, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating