Sign In

Receptek

Hajdinagombóc-leves

 

Hajdinagombóc-leves

Elkészítési idő 1 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 3 evőkanál vaj
  • 1 darab közepes vöröshagyma
  • 2 darab fehérrépa
  • 4 darab közepes sárgarépa
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál
  • 1 púpos evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • 1/2 csokor petrezselyem

A hajdinagombóchoz:

  • 250 ml hajdina
  • 1 teáskanál
  • 1 fej kicsi vöröshagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál Miklós' Universal mix liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/2 csokor petrezselyem

Instrukciók
 

  • A hajdinát alaposan megmossuk, hideg vízben feltesszük főzni, megsózzuk, majdnem teljesen puhára főzzük, leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
  • A leveshez az apróra vágott hagymát megdinszteljük a vajon, hozzáadjuk a zöldségeket, paradicsomot, paprikát, kicsit együtt pirítjuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felöntjük kb. 1200 ml vízzel. Felforraljuk, majd fedő alatt kis lángon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Amikor megpuhultak (kb. 30 perc), botmixerrel pürésítjük. A lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés vízzel hígítjuk, a leveshez öntjük, felforraljuk, így sűrítjük be a levest. A felaprított petrezselymet a tetejére szórjuk.
  • A gombóchoz az apróra vágott kisebbik hagymát megdinszteljük a vajon, amikor kihűlt, a hajdinához keverjük a tojással, sóval, borssal, liszttel, aprított petrezselyemmel együtt, és lobogó, sós vízben, vizes kézzel, diónyi gombócokat formálva, megfőzzük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gombóc, hajdina, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating