Hideg rebarbaraleves
Hideg rebarbaraleves
Hozzávalók
- 6 szál rebarbara
- 1 teáskanál só
- 5 evőkanál cukor (édesítő)
- 6 szem szegfűszeg
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűbors
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml főzőtejszín
Instrukciók
- A rebarbaraszálakat megtisztítjuk, a szálkás részt eltávolítjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékba szórjuk.
- Felöntjük 800 ml vízzel, megsózzuk, a cukorral ízesítjük és felforraljuk. Beleszórjuk a fűszereket is, majd a lisztet simára keverjük a tejszínnel, és azonnal a levesbe öntjük, mert a rebarbara pillanatok alatt megfő. 2-3 perc alatt besűrítjük, majd jól behűtve tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)