Sign In

Receptek

Hideg rebarbaraleves

 

Hideg rebarbaraleves

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 6 szál rebarbara
  • 1 teáskanál
  • 5 evőkanál cukor (édesítő)
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűbors
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml főzőtejszín

Instrukciók
 

  • A rebarbaraszálakat megtisztítjuk, a szálkás részt eltávolítjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékba szórjuk.
  • Felöntjük 800 ml vízzel, megsózzuk, a cukorral ízesítjük és felforraljuk. Beleszórjuk a fűszereket is, majd a lisztet simára keverjük a tejszínnel, és azonnal a levesbe öntjük, mert a rebarbara pillanatok alatt megfő. 2-3 perc alatt besűrítjük, majd jól behűtve tálaljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, rebarbara

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating