Sign In

Receptek

Hógolyó-torta – gluténmentes

Hógolyó-torta – gluténmentes

hógolyó torta recept gluténmentes mentesmagazin
Hógolyó torta-  gluténmentes

Isteni finom torta! A hógolyókból több készült, mint amennyi a tortához kellett, de pillanatok alatt eltűntek! Na, vajon hová? 🙂

hógolyó torta recept gluténmentes mentesmagazin

Hógolyó-torta (Gluténmentes)

Isteni finom torta! A hógolyókból több készült, mint amennyi a tortához kellett, de pillanatok alatt eltűntek! Na, vajon hová? 🙂
Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 szelet

Hozzávalók
  

A tortalaphoz:

  • 4 darab tojás
  • 180 gramm kristálycukor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 250 gramm görög joghurt
  • 100 ml napraforgóolaj
  • 280 gramm rizsliszt
  • 12 gramm sütőpor
  • 30 gramm mandulaliszt
  • 30 gramm kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vaj a sütőforma kikenéséhez

A krémhez:

  • 250 gramm mascarpone
  • 80 gramm porcukor
  • 400 ml habtejszín (Hulala)
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • 100-120 gramm görög joghurt

A hógolyókhoz:

  • 250 gramm zsírszegény túró
  • 1 evőkanál citromlé
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 60 gramm porcukor
  • 50-70 gramm kókuszreszelék
  • 40 gramm kókuszreszelék a forgatáshoz

A díszítéshez:

  • 20 a forgatáshoz kókuszreszelék
  • 1 evőkanál színes díszítő cukor

Instrukciók
 

  • A tojásokat a cukorral és a sóval, robotgéppel, sűrű, krémesre keverjük, kb. 10 perc alatt. A joghurtot és az olajat szintén robotgéppel összekeverjük, majd apránként, óvatosan, fakanállal, alulról felfelé, a tojásos masszához keverjük.
  • Ezután a sütőporral elkevert lisztet, szintén óvatosan, alulról felfelé mozgatva a fakanalat, majd a mandulalisztet, végül a kókuszreszeléket is hozzádolgozzuk.
  • A masszát egy 22 cm-es kapcsos, vajjal kikent tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Akkor jó, ha a közepe magasabb, mint a széle.
  • Amíg a tészta hűl, elkészítjük a hógolyókat. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, citromlevet, jól összekeverjük, majd annyi kókuszreszeléket adunk hozzá, hogy könnyen formázható legyen.
  • A tenyerünkben diónál kicsit kisebb golyókat formázunk, a kókuszreszelékben megforgatjuk, egy tányérra félretesszük.
  • A krémhez a tejszínt robotgéppel elkezdjük felverni a cukorral együtt. Amikor már kezd sűrűsödni, hozzáadjuk apránként a mascarponét és a citromlevet.
  • Lekapcsoljuk a gépet, majd annyi joghurtot keverünk hozzá, hogy egy kicsit lazább legyen a krém, de ne folyjon. Amikor a tortalap kihűlt, félbevágjuk, a krém felével megkenjük, visszatesszük a tetejét, majd kívülről is beborítjuk a krémmel.
  • 12 db hógolyót szépen elosztunk a tetején (a többit külön el lehet fogyasztani), megszórjuk a kókuszreszelékkel, a díszítőcukorral, majd néhány órára betesszük a hűtőbe.
  • Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, hógolyó, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating