Sign In

Receptek

Húsleves palacsintametélttel

 

Húsleves palacsintametélttel

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A leveshez:

  • 700 gramm sertéscsont húsos
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 1/2 darab zellergumó
  • 1/2 fej karalábé
  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál szemes fekete bors
  • 1 evőkanál

A levesbetéthez:

  • 3 darab palacsinta cukor nélküli kész (gluténmentes)

Instrukciók
 

  • A csontokat alaposan leöblítjük, majd egy fazékba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Nagy lángon felforraljuk, majd leöntjük a szürke, habos vizet, a csontokat ismét leöblítjük, és visszatesszük a fazékba.
  • Felöntjük 18 dl vízzel, hozzáadjuk a zöldségeket és a sót. Amikor már majdnem felforrt, takaréklángra állítjuk, és fedő alatt, kis lángon, éppen csak gyöngyözve, kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük a húst.
  • Közben megsütjük a palacsintákat, érdemes egy kicsit jobban átsütni, hogy ne ázzanak szét azonnal a levesben. Föltekerjük, majd vékony csíkokra vágjuk, mint a szélesmetéltet. Tálaláskor a tányérba szórjuk, és a forró levest rámerjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, húsleves, leves, palacsinta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating