Húsleves palacsintametélttel
Húsleves palacsintametélttel
Hozzávalók
A leveshez:
- 700 gramm sertéscsont húsos
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1/2 darab zellergumó
- 1/2 fej karalábé
- 1 darab kisebb fej vöröshagyma
- 1 teáskanál szemes fekete bors
- 1 evőkanál só
A levesbetéthez:
- 3 darab palacsinta cukor nélküli kész (gluténmentes)
Instrukciók
- A csontokat alaposan leöblítjük, majd egy fazékba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Nagy lángon felforraljuk, majd leöntjük a szürke, habos vizet, a csontokat ismét leöblítjük, és visszatesszük a fazékba.
- Felöntjük 18 dl vízzel, hozzáadjuk a zöldségeket és a sót. Amikor már majdnem felforrt, takaréklángra állítjuk, és fedő alatt, kis lángon, éppen csak gyöngyözve, kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük a húst.
- Közben megsütjük a palacsintákat, érdemes egy kicsit jobban átsütni, hogy ne ázzanak szét azonnal a levesben. Föltekerjük, majd vékony csíkokra vágjuk, mint a szélesmetéltet. Tálaláskor a tányérba szórjuk, és a forró levest rámerjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)