Sign In

Receptek

Húsvéti csirkemell

 

Húsvéti csirkemell

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2 darab fél csirkemellfilé
  • 1 mokkáskanál
  • 40 gramm rizsliszt
  • 5 evőkanál napraforgóolaj
  • 250 gramm főtt, füstölt sonka
  • 4 darab főtt tojás
  • 40 gramm trappista sajt reszelt
  • 20 gramm zsemlemorzsa gluténmentes
  • 10 gramm vaj

A besamelmártáshoz:

  • 50 gramm vaj
  • 1 púpozott liszt (gluténmentesen: kukoricaliszt vagy rizsliszt)
  • 300 ml tej
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió

Instrukciók
 

  • A csirkemell-filéket 6 db nagyjából egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, a lisztben megforgatjuk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalukat 2-2 perc alatt átsütjük, majd a vajjal kikent sütőtálba helyezzük.
  • A sonkát és a főtt tojást apró kockára vágjuk, összekeverjük, majd a hússzeletekre halmozzuk. A besamelmártáshoz a vajon megfuttatjuk a lisztet, majd folyamatos keverés közben, apránként felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szerecsendióval. Kis lángon, kevergetés közben, pár perc alatt besűrítjük.
  • A sonkás-tojásos húsra öntjük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, a zsemlemorzsával, végül rámorzsoljuk a vajat.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt átsütjük. Burgonyacsókkal vagy párolt rizzsel tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkemell, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating