Húsvéti csirkemell
Húsvéti csirkemell
Hozzávalók
- 2 darab fél csirkemellfilé
- 1 mokkáskanál só
- 40 gramm rizsliszt
- 5 evőkanál napraforgóolaj
- 250 gramm főtt, füstölt sonka
- 4 darab főtt tojás
- 40 gramm trappista sajt reszelt
- 20 gramm zsemlemorzsa gluténmentes
- 10 gramm vaj
A besamelmártáshoz:
- 50 gramm vaj
- 1 púpozott liszt (gluténmentesen: kukoricaliszt vagy rizsliszt)
- 300 ml tej
- 1 mokkáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
Instrukciók
- A csirkemell-filéket 6 db nagyjából egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, a lisztben megforgatjuk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalukat 2-2 perc alatt átsütjük, majd a vajjal kikent sütőtálba helyezzük.
- A sonkát és a főtt tojást apró kockára vágjuk, összekeverjük, majd a hússzeletekre halmozzuk. A besamelmártáshoz a vajon megfuttatjuk a lisztet, majd folyamatos keverés közben, apránként felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szerecsendióval. Kis lángon, kevergetés közben, pár perc alatt besűrítjük.
- A sonkás-tojásos húsra öntjük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, a zsemlemorzsával, végül rámorzsoljuk a vajat.
- 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt átsütjük. Burgonyacsókkal vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)