Ínyenc tésztasaláta
Ínyenc tésztasaláta
Hozzávalók
- 300 gramm Barilla penne száraztészta
- 1 evőkanál étolaj
- 100 gramm zöldborsó fagyasztott
- 100 gramm csemegekukorica (fagyasztott is jó)
- 2 evőkanál étolaj
- 3-4 szál újhagyma
- 150 gramm kígyóuborka
- 2 darab paradicsom
- 1 darab kicsi fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 200 ml főzőtejszín
- 200 ml tej
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál oregánó
- 150 gramm reszelt trappista sajt
Instrukciók
- A tésztát a szokásos módon kifőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük, 1 evőkanál olajjal összekeverjük, félretesszük.
- A zöldborsót és a kukoricát 2 evőkanál olajon, kicsit megsózva, néhány perc alatt megpároljuk, kihűtjük.
- Az újhagymát vékony karikára, az uborkát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk, majd a kukoricához keverjük.
- Az apróra vágott vöröshagymát szintén 2 evőkanál olajon megdinszteljük, a tejszínt és a tejet hozzáöntjük, sózzuk, borsozzuk, az oregánóval fűszerezzük. Amikor felforrt, a reszelt sajtot beleszórjuk, és 3-4 percig főzzük. Kevergetve hűlni hagyjuk, ez idő alatt mártásszerűen be fog sűrűsödni.
- Amikor kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, és csak tálaláskor tesszük a tésztára, mert a tészta az összes levet fel fogja szívni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)