Sign In

Ízes bukta

 

Ízes bukta

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 100 gramm Maria's sweet baking mix liszt
  • 1 darab tojás
  • 200 ml tej
  • 175 gramm kefir, tejföl, joghurt
  • 20 gramm friss élesztő
  • 100 ml napraforgóolaj vagy olvasztott vaj
  • 50 gramm cukor
  • 4 gramm
  • 1 darab bio citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 300 gramm lekvár sütésálló

Kenéshez:

  • 50 gramm olvasztott vaj

Instrukciók
 

  • Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  • Egy nagyobb tálba tesszük a tészta hozzávalóit, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és annyi tejet öntünk hozzá a gyúrás során fokozatosan, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ez kb. 4-5 percnyi gyúrást igényel. Lehet robotgéppel is készíteni.
  • Letakarjuk a tálat, és langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).
  • A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és négyzetekre vágjuk (nekem 16 négyzetre sikerült vágni). Hosszúkás szeleteket vágunk a lekvárból, és a tészta két szélét behajtva felgöngyölítjük szép kis buktaformákra.
  • Egy 30x25 cm-es magasabb falu tepsit az olvasztott vajjal kikenünk, és szépen belehelyezgetjük a buktákat, közel egymáshoz. A megmaradt vajjal bekenjük a buktákat, és még 20 percig pihentetjük, mielőtt a sütőbe raknánk.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, pirulásig.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bukta, édes sütemény, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating