Sign In

Joghurtos fánk

 

Joghurtos fánk

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 25 db

Hozzávalók
  

  • 300 gramm rizsliszt
  • 400 ml natúr joghurt
  • 2 darab tojás
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 50 ml frissen facsart narancslé
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

A sütéshez:

  • 600 ml napraforgóolaj

A tálaláshoz:

  • 1 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár

Instrukciók
 

  • Egy mélyebb tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral, a porcukorral, majd hozzákeverjük a joghurtot, a villával felvert tojásokat, narancslét és az olajat. Egy sűrű, de még folyós masszát kell kapnunk.
  • Ha túl sűrű, akkor még egy kevés narancslét öntsük hozzá, ha túl híg, akkor egy kevés lisztet adjunk még hozzá. A liszt mennyisége a joghurt állagától, és a tojások nagyságától függ.
  • Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a masszából, olajba mártott evőkanállal kis halmokat szaggatunk, de habzsákból is belenyomhatjuk, majd mindkét oldalukat, kb. 1, 5-1, 5 perc alatt pirosra sütjük.
  • Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olajat felszívja. Porcukorral megszórva, sárgabaracklekvárral tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, fánk, gluténmentes, joghurt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating