Sign In

Receptek

Joghurtos sárgaborsófőzelék

 

Joghurtos sárgaborsófőzelék

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főzelék receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A főzelékhez:

  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 gramm sárgaborsó
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 200 ml natúr joghurt vagy tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál rizsliszt

A feltéthez:

  • Sült lecsókolbász vagy tükörtojás

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, a végén megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát is.
  • Hozzáadjuk a kiválogatott, alaposan megmosott sárgaborsót, majd felöntjük 500 ml vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a sót, a borsot, majd fedő alatt, kis lángon, néha megkeverve puhára főzzük. Ha szükséges, a vizet közben pótoljuk.
  • Amikor a borsó megfőtt, a lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal és a mustárral, majd kevés vízzel hígítva a borsóhoz öntjük, és lassú tűzön, kevergetve besűrítjük.
  • Sült lecsókolbásszal vagy tükörtojással tálaljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főzelék, gluténmentes, joghurt, sárgaborsó

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating