Sign In

Receptek

Juhtúrós pogácsa

 

Juhtúrós pogácsa

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 30 db

Hozzávalók
  

  • 250 gramm barna rizsliszt
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 250 gramm margarin
  • 250 gramm juhtúró
  • 1 darab tojás

A nyújtáshoz:

  • 20 gramm rizsliszt

A lekenéshez:

  • 1 darab tojás

A tetejére:

  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál szezámmag

Instrukciók
 

  • A lisztet a sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
  • Hozzáadjuk az villával összetört túrót és a tojást, majd alaposan összegyúrjuk. Ha ragadna, egy picit lisztezzük még meg.
  • A tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, éles késsel berácsozzuk, majd 4cm-es formával kiszaggatjuk.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük, a tetejüket a felvert tojással megkenjük, a magokkal megszórjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, juhtúrós, pogácsa, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating