Sign In

Receptek

Júniusi burgonyaleves

 

Júniusi burgonyaleves

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 3 darab sárgarépa zsenge, új
  • 2 darab fehérrépa új
  • 1 darab karalábé kicsi zsenge
  • 700 gramm újburgonya
  • 250 gramm zöldborsó frissen kifejtett
  • 1 csapott evőkanál
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyem

Instrukciók
 

  • Egy fazékba szórjuk a megtisztított, megmosott, feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, karalábét, burgonyát, majd felöntjük 1500 ml vízzel. Hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon, 15 percig főzzük, majd beleszórjuk a zöldborsót is, és további 10 perc alatt puhára főzünk mindent.
  • Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a fűszerpaprikát is.
  • Hideg vízzel hígítjuk, csomómentesre keverjük, a levesbe öntjük, és 1-2 perc alatt besűrítjük vele, végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating