Sign In

Kakaós csiga

 

Kakaós csiga

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 16 db

Hozzávalók
  

  • 400 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 10 gramm útifűmaghéj
  • 150 ml tej
  • 20 gramm friss élesztő
  • 200 ml tej
  • 1+1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 3 darab tojássárgája
  • 40 gramm vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál rizsliszt a nyújtáshoz

Töltelék:

  • 50 gramm vaj vagy margarin
  • 100 gramm cukor
  • 2 evőkanál kakaópor

A tepsi kikenéséhez:

  • 1 evőkanál vaj vagy margarin

A lekenéshez:

  • 2 evőkanál cukor
  • 100 ml tej

Instrukciók
 

  • Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk és 10 perc alatt felfuttatjuk.
  • A lisztet és az útifűmaghéjat a robotgép táljába mérjük a sóval és a többi cukorral együtt, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, apránként a maradék langyos tejet, az olvasztott margarint és közepesen kemény tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen 40-50 percen át kelesztjük.
  • A töltelékhez a margarint a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán kisujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk, a cukros-kakaós vajjal megkenjük. Ezután felcsavarjuk, majd lisztezett késsel, kb. 3 centi vastag szeleteket vágunk.
  • Egy tepsit vajjal jól kikenünk, majd a tésztatekercseket, nem túl szorosan, egymás mellé tesszük. Langyos helyen 30 percen át kelesztjük, majd a tetejüket a cukros tejjel lekenjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  • Még forrón tálra szedjük, mert ha kihűltek, nehéz kiszedni őket a tepsiből.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csiga, édes sütemény, gluténmentes, kakaó, kakaós csiga, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating