Kakaós-diós kocka
Ebből sem elég egy szelet! 🙂
Kakaós-diós kocka (Gluténmentes)
Hozzávalók
A tésztához:
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1/2 mokkáskanál mk só
- 4 evőkanál rizsliszt
- 6 gramm sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál meggylikőr
A diós réteghez:
- 200 gramm darált dió
- 50 gramm porcukor
- 100 ml meggylikőr
A kakaós krémhez:
- 500 ml tej
- 7 evőkanál rizsliszt
- 1/2 mokkáskanál mk só
- 200 gramm dvaj
- 70 gramm porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
A tésztalapok lekenéséhez:
- 5-6 evőkanál meggylekvár
Instrukciók
- A tojásokat a cukorral és a sóval, a robotgép legnagyobb fokozatával sűrű-krémesre keverjük, kb. 5 perc alatt. Leállítjuk a gépet, és fakanállal vagy kézi habverővel hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd végül a meggylikőrt.
- A sütőlemezt (27x37 cm), kibéleljük egy vajjal megkent sütőpapírral, majd beleöntjük az elég folyékony masszát. Egyenesre igazítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Miután megsült, rácsra csúsztatjuk, és úgy hűtjük.
- A diós réteghez a diót összekeverjük a porcukorral és a meggylikőrrel, majd félretesszük.
- A krémhez a lisztet sűrűre főzzük a tejjel és a sóval, majd kihűtjük. Érdemes ezzel kezdeni, hogy mire a lapok megsülnek, a krém is kihűljön.
- A porcukrot habosra keverjük a vajjal, majd apránként hozzáadjuk a tejes-lisztes masszát, a kakaóport, és robotgéppel jó habosra keverjük.
- A kisült tésztalapról lehúzzuk a papírt, hosszában félbevágjuk, majd az egyik lapot egy tálcára tesszük, megkenjük a meggylekvár felével, erre kerül a diós massza, amit szépen egyenesre igazgatunk egy kanál hátával.
- A kakaós krém 1/3 részét félretesszük, a többit rákenjük diós rétegre. A másik tésztalapot is megkenjük a meggylekvárral, majd a lekváros felével ráhelyezzük a krémre.
- A maradék krémet a tetejére kenjük, majd megszórjuk a pirított dióval és a csokoládéreszelékkel. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.