Sign In

Receptek

Kaporleves reszelt tésztával

 

Kaporleves reszelt tésztával

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A reszelt tésztához:

  • 1 darab tojás
  • kb. 100 gramm Miklós' Universal mix liszt

A leveshez:

  • 1 fej kisebb hagyma
  • 4-5 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab nagy csokor kapor (fagyasztott is lehet)
  • 1500 ml víz
  • 2 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • 1 teáskanál ecet vagy citromlé

Instrukciók
 

  • A tésztához a lisztből és a tojásból jó kemény tésztát gyúrunk, majd a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. Jól belisztezzük és felhasználásig szikkadni hagyjuk (de akár meg is száríthatjuk).
  • A hagymát lereszeljük vagy nagyon finomra aprítjuk, az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított kaprot, és egy kevés víz hozzáadásával 10 percig pároljuk. Felöntjük a maradék vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk.
  • Amikor forr, beletesszük a reszelt tésztát, majd kis lángon főzzük tovább, amíg a lisztet simára keverjük a tejföllel. Egy kevés forró levessel hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük vele. Végül egy kevés ecettel vagy citromlével pikánsra ízesítjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kapros, leves, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating