Kapormártás
Kapormártás
Hozzávalók
- 1 csokor nagy kapor fagyasztott is jó
- 2-3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
- ízlés szerint só
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint őrölt fehér bors
- ízlés szerint ecet vagy citromlé
Instrukciók
- A felaprított kaprot az olajjal, egy kevés vízzel és sóval kb. 10 perc alatt megpároljuk.
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, majd felengedjük kb. 200 ml vízzel, és a kaporhoz öntjük. Kevergetés közben felforraljuk, majd takaréklángon főzzük, amíg kellőképpen besűrűsödik.
- Hozzáadjuk a fehér borsot, cukrot, citromlevet vagy ecetet, ízlés szerint, esetleg, még egy kevés sót. Főtt burgonyával és tükörtojással tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)