Sign In

Receptek

Káposztaleves csicseriborsóval

 

Káposztaleves csicseriborsóval

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 100 gramm füstölt szalonna
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 darab nagyobb fej vöröshagyma
  • 200 gramm főtt, füstölt tarja
  • 400 gramm savanyú káposzta
  • 1 evőkanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 darab babérlevél
  • 1 darab konzerv csicseriborsó 400 gramm
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál aprított kapor

Instrukciók
 

  • A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kiolvasztjuk. A megtisztított, felaprított vöröshagymát hozzáadjuk, megdinszteljük, majd a szintén csíkokra vágott tarját is hozzáadjuk, és egy kicsit együtt pirítjuk, majd felöntjük 1300 ml vízzel.
  • Beletesszük a kissé átmosott, rövidebbre vágott savanyú káposztát (ha házi kovászoltból készítjük, akkor nem szükséges). Sózzuk, de csak óvatosan a szalonna és a tarja miatt, borsozzuk, babérlevéllel, és a kapor ¾ részével ízesítjük.
  • 35-40 percig főzzük, az utolsó 10 percben hozzáadjuk a leöblített csicseriborsót is. A végén a levét a tejföllel simára kevert liszttel sűrítjük, és a maradék felaprított kaporral meghintjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csicseriborsó, gluténmentes, káposzta, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating