Sign In

Receptek

Kapros-csicseriborsós káposzta

 

Kapros-csicseriborsós káposzta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma nagyobb fej
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1000 gramm fejes káposzta
  • 2 teáskanál
  • 30 gramm rizsliszt
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál aprított friss kapor vagy 1 teáskanál szárított
  • 1 evőkanál 10%-os ételecet
  • 240 gramm konzerv csicseriborsó lé nélkül

Instrukciók
 

  • A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott káposztát. 500 ml vizet öntönk alá, megsózzuk, megszórjuk a kaporral, és kb. 45 perc alatt roppanósra pároljuk.
  • A lisztet simára keverjük a tejföllel, fűszerpaprikával, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a káposztára öntjük, és pár perc alatt besűrítjük a levét, miközben a csicseriborsót is hozzákeverjük. A végén, ha szükséges, még megsózzuk, és az ecettel ízesítjük.
  • Virslipörkölttel tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csicseriborsó, főétel, gluténmentes, káposzta, kapros

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating