Kapros-csicseriborsós káposzta
Kapros-csicseriborsós káposzta
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma nagyobb fej
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1000 gramm fejes káposzta
- 2 teáskanál só
- 30 gramm rizsliszt
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál aprított friss kapor vagy 1 teáskanál szárított
- 1 evőkanál 10%-os ételecet
- 240 gramm konzerv csicseriborsó lé nélkül
Instrukciók
- A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott káposztát. 500 ml vizet öntönk alá, megsózzuk, megszórjuk a kaporral, és kb. 45 perc alatt roppanósra pároljuk.
- A lisztet simára keverjük a tejföllel, fűszerpaprikával, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a káposztára öntjük, és pár perc alatt besűrítjük a levét, miközben a csicseriborsót is hozzákeverjük. A végén, ha szükséges, még megsózzuk, és az ecettel ízesítjük.
- Virslipörkölttel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)