Kapros-juhtúrós csusza
Kapros-juhtúrós csusza
Hozzávalók
- 400 gramm csuszatészta gluténmentes
- 1 evőkanál só
- 200 gramm húsos szalonna
- 200 gramm juhtúró
- 200 ml tejföl
- 1 csokor kapor (lehet fagyasztott is)
Instrukciók
- A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük. A tésztát bő, lobogó, sós vízben főzzük 6-8 percig, majd elzárjuk alatta a gázt, és néha óvatosan megkeverve, a vízben hagyjuk még további 10-15 percig.
- Ha már kellőképpen megpuhult, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a kiolvasztott szalonnazsírral óvatosan összeforgatjuk.
- Ha így készítjük, nagyobb esélyünk van rá, hogy nem törik darabokra a tészta, hanem egyben marad. A tésztát mikróban vagy sütőben átforrósítjuk, meglocsoljuk egy kevés tejföllel, rámorzsoljuk a juhtúrót, majd megszórjuk a szalonnapörccel, és egy kevés felaprított kaporral.