Sign In

Receptek

Kapros-juhtúrós csusza

 

Kapros-juhtúrós csusza

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 400 gramm csuszatészta gluténmentes
  • 1 evőkanál
  • 200 gramm húsos szalonna
  • 200 gramm juhtúró
  • 200 ml tejföl
  • 1 csokor kapor (lehet fagyasztott is)

Instrukciók
 

  • A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük. A tésztát bő, lobogó, sós vízben főzzük 6-8 percig, majd elzárjuk alatta a gázt, és néha óvatosan megkeverve, a vízben hagyjuk még további 10-15 percig.
  • Ha már kellőképpen megpuhult, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a kiolvasztott szalonnazsírral óvatosan összeforgatjuk.
  • Ha így készítjük, nagyobb esélyünk van rá, hogy nem törik darabokra a tészta, hanem egyben marad. A tésztát mikróban vagy sütőben átforrósítjuk, meglocsoljuk egy kevés tejföllel, rámorzsoljuk a juhtúrót, majd megszórjuk a szalonnapörccel, és egy kevés felaprított kaporral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, juhtúrós, kapros, túrós csusza

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating