Kapros-juhtúrós palacsinta
Sós töltelékkel is lehet tölteni a palacsintákat, nem csak édessel! És ez a juhtúrós változat igencsak nyerő! 🙂
Gluténmentes kapros-juhtúrós palacsinta
Sós töltelékkel is lehet tölteni a palacsintákat, nem csak édessel! És ez a juhtúrós változat igencsak nyerő! 🙂
Hozzávalók
A palacsintákhoz:
- 800 gramm rizsliszt
- 2 darab db tojás
- 150 ml tej rizstej is lehet
- 100 ml szénsavas ásványvíz vagy víz
- 1/4 mokkáskanál só
- 2 evőkanál napraforgóolaj a tésztába
- 2 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 100 gramm juhtúró
- 100 ml tejföl vagy joghurt
- 1 teáskanál tk aprított kapor
- 100 gramm húsos kolozsvári szalonna
Instrukciók
- A rizsliszthez egyenként hozzákeverjük a tojásokat, a sót, apránként a tejet, a vizet és az olajat. 20 percig pihenni hagyjuk. A pihentető idő után a palacsintasütőben felforrósítjuk az olajat, belemerünk egy merőkanálnyit a masszából. Ha megsült az egyik oldala, megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is. Ne kapkodjunk, csak akkor lehet könnyen megfordítani, ha a tészta jól átsült, különben darabokra fog szakadni.
- A pihentető idő alatt elkészítjük a tölteléket. A szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük a zsírját. A juhtúrót villával összetörjük, a tejföllel összekeverjük. Ha szükséges, egy kicsit megsózzuk.
- A megsült palacsintákat megkenjük a tejfölös-juhtúrós keverékkel, megszórjuk egy kevés kaporral, sült szalonnakockával, és feltekerjük. A tetejét egy kevés túrós masszával, egy csipet kaporral, és egy kocka sült szalonnával díszítjük.