Sign In

Receptek

Kapros-juhtúrós palacsinta

Kapros-juhtúrós palacsinta

Sós töltelékkel is lehet tölteni a palacsintákat, nem csak édessel! És ez a juhtúrós változat igencsak nyerő! 🙂

kapros juhturos palacsinta gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes kapros-juhtúrós palacsinta

Sós töltelékkel is lehet tölteni a palacsintákat, nem csak édessel! És ez a juhtúrós változat igencsak nyerő! 🙂
Elkészítési idő 40 perc
Összesen 1 óra
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 darab

Hozzávalók
  

A palacsintákhoz:

  • 800 gramm rizsliszt
  • 2 darab db tojás
  • 150 ml tej rizstej is lehet
  • 100 ml szénsavas ásványvíz vagy víz
  • 1/4 mokkáskanál só
  • 2 evőkanál napraforgóolaj a tésztába
  • 2 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 100 gramm juhtúró
  • 100 ml tejföl vagy joghurt
  • 1 teáskanál tk aprított kapor
  • 100 gramm húsos kolozsvári szalonna

Instrukciók
 

  • A rizsliszthez egyenként hozzákeverjük a tojásokat, a sót, apránként a tejet, a vizet és az olajat. 20 percig pihenni hagyjuk. A pihentető idő után a palacsintasütőben felforrósítjuk az olajat, belemerünk egy merőkanálnyit a masszából. Ha megsült az egyik oldala, megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is. Ne kapkodjunk, csak akkor lehet könnyen megfordítani, ha a tészta jól átsült, különben darabokra fog szakadni.
  • A pihentető idő alatt elkészítjük a tölteléket. A szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük a zsírját. A juhtúrót villával összetörjük, a tejföllel összekeverjük. Ha szükséges, egy kicsit megsózzuk.
  • A megsült palacsintákat megkenjük a tejfölös-juhtúrós keverékkel, megszórjuk egy kevés kaporral, sült szalonnakockával, és feltekerjük. A tetejét egy kevés túrós masszával, egy csipet kaporral, és egy kocka sült szalonnával díszítjük.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, juhtúrós, kapros, palacsinta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük