Kapros-paprikás csirke zsemlegaluskával
Kapros-paprikás csirke zsemlegaluskával
Hozzávalók
- 500 gramm csirkecombfilé vagy mell
- 3 evőkanál étolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab paradicsom
- 2 darab zöldpaprika
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál rizsliszt a gyúráshoz, nyújtáshoz
- 200 ml tejföl
- 1 csokor kis kapor
Instrukciók
- Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott csirkecombfilét, majd erősebb tűzön fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felöntjük 50 ml vízzel.
- A zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk, a húshoz adjuk az összezúzott fokhagymával és a felaprított kapor felével együtt. Lefedjük, és lassú tűzön főzzük kb. 30 percig, vagyis amíg a hús megpuhul.
- Közben a lisztet a tejföllel simára keverjük, hozzámerünk egy keveset a pörköltszaftból, és így öntjük az egészet a puhára főtt húshoz. Egyet forralunk rajta, hogy kicsit besűrűsödjön, majd hozzáadjuk még a maradék felaprított kaprot is. Zsemlegaluskával kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)