Sign In

Receptek

Kapros-paprikás csirke zsemlegaluskával

 

Kapros-paprikás csirke zsemlegaluskával

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Csirkehús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm csirkecombfilé vagy mell
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 2 darab zöldpaprika
  • 2 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál rizsliszt a gyúráshoz, nyújtáshoz
  • 200 ml tejföl
  • 1 csokor kis kapor

Instrukciók
 

  • Az olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott csirkecombfilét, majd erősebb tűzön fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd felöntjük 50 ml vízzel.
  • A zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk, a húshoz adjuk az összezúzott fokhagymával és a felaprított kapor felével együtt. Lefedjük, és lassú tűzön főzzük kb. 30 percig, vagyis amíg a hús megpuhul.
  • Közben a lisztet a tejföllel simára keverjük, hozzámerünk egy keveset a pörköltszaftból, és így öntjük az egészet a puhára főtt húshoz. Egyet forralunk rajta, hogy kicsit besűrűsödjön, majd hozzáadjuk még a maradék felaprított kaprot is. Zsemlegaluskával kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, gluténmentes, kapros, paprika, paprikás, zsemlegaluska

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating