Sign In

Receptek

Kapros túrógombóc

 

Kapros túrógombóc

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm félzsíros tehéntúró
  • 2 darab tojás
  • 40 gramm Cassava / Gari dara
  • 1 teáskanál
  • 1/2 csokor kapor

A forgatáshoz:

  • 10 gramm vaj

A tálaláshoz:

  • 200 ml tejföl
  • 50 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • A túrót villával alaposan összetörjük, majd a tojásokkal, a darával, a sóval és a finomra vágott kaporral jól összedolgozzuk. Hűtőbe téve, minimum 1 óra hosszat pihentetjük.
  • Az egy óra letelte után kivesszük a hűtőből, és ha túl sűrű, 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk.
  • Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, a masszából vizes kézzel nagyobb diónyi gombócokat formálunk, és 6-8 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, végül az olvasztott vajon megforgatjuk. Tálaláskor tejfölt és reszelt sajtot kínálunk hozzá.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kapros, sós sütemény, túró, túrógombóc

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating