Kapros túrógombóc
Kapros túrógombóc
Hozzávalók
- 300 gramm félzsíros tehéntúró
- 2 darab tojás
- 40 gramm Cassava / Gari dara
- 1 teáskanál só
- 1/2 csokor kapor
A forgatáshoz:
- 10 gramm vaj
A tálaláshoz:
- 200 ml tejföl
- 50 gramm reszelt sajt
Instrukciók
- A túrót villával alaposan összetörjük, majd a tojásokkal, a darával, a sóval és a finomra vágott kaporral jól összedolgozzuk. Hűtőbe téve, minimum 1 óra hosszat pihentetjük.
- Az egy óra letelte után kivesszük a hűtőből, és ha túl sűrű, 1-2 evőkanál tejföllel lágyítjuk.
- Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, a masszából vizes kézzel nagyobb diónyi gombócokat formálunk, és 6-8 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, végül az olvasztott vajon megforgatjuk. Tálaláskor tejfölt és reszelt sajtot kínálunk hozzá.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)