Sign In

Receptek

Kapros-túrós galuska

Kapros-túrós galuska (Gluténmentesen is)

Tálalhatjuk köretként pikáns, szaftos, kissé savanykás mártásos húsok mellé, de reszelt sajttal és tejföllel önálló fogás is lehet 🙂
Elkészítési idő 35 perc
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm félzsíros tehéntúró
  • 2 darab tojás
  • 40 gramm búzadara (Gluténmentesen: Cassava / Gari dara)
  • 1 kk
  • 1/2 csokor kapor
  • A tálaláshoz A tálaláshoz:
  • 10 gramm vaj
  • 1 dl tejföl

Instrukciók
 

  • A túrót villával összetörjük, majd a tojásokkal, a darával, a sóval és a finomra vágott kaporral jól összedolgozzuk.
  • Hűtőbe téve, minimum 1 óra hosszat pihentetjük.
  • Az egy óra letelte után kivesszük a hűtőből és ha túl sűrű, 1-2 ek. tejföllel lágyítjuk. Egy vízbe mártott kanállal nagyobb galuskákat szaggatunk és egy mikrózható lapos tányérra tesszük őket, majd lefedve, 650 wattal kb. 4-5 percig pároljuk (függ a galuskák mennyiségétől).
  • Félidőben fordítsuk meg a galuskákat. Az 5 perc letelte után még egy percig hagyjuk a mikróban, csak utána vegyük ki őket.
  • Ha nincs mikrótok, a hagyományos módon is el lehet készíteni. Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, vizes kanállal beleszaggatjuk a galuskákat, és 6-8 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, végül az olvasztott vajon megforgatjuk. Én mind a kétféleképpen elkészítettem, de a mikrós változat sokkal finomabb volt, nem főttek ki az ízek a vízben.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating