Kapros-túrós galuska
Kapros-túrós galuska (Gluténmentesen is)
Tálalhatjuk köretként pikáns, szaftos, kissé savanykás mártásos húsok mellé, de reszelt sajttal és tejföllel önálló fogás is lehet 🙂
Hozzávalók
- 300 gramm félzsíros tehéntúró
- 2 darab tojás
- 40 gramm búzadara (Gluténmentesen: Cassava / Gari dara)
- 1 kk só
- 1/2 csokor kapor
- A tálaláshoz A tálaláshoz:
- 10 gramm vaj
- 1 dl tejföl
Instrukciók
- A túrót villával összetörjük, majd a tojásokkal, a darával, a sóval és a finomra vágott kaporral jól összedolgozzuk.
- Hűtőbe téve, minimum 1 óra hosszat pihentetjük.
- Az egy óra letelte után kivesszük a hűtőből és ha túl sűrű, 1-2 ek. tejföllel lágyítjuk. Egy vízbe mártott kanállal nagyobb galuskákat szaggatunk és egy mikrózható lapos tányérra tesszük őket, majd lefedve, 650 wattal kb. 4-5 percig pároljuk (függ a galuskák mennyiségétől).
- Félidőben fordítsuk meg a galuskákat. Az 5 perc letelte után még egy percig hagyjuk a mikróban, csak utána vegyük ki őket.
- Ha nincs mikrótok, a hagyományos módon is el lehet készíteni. Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, vizes kanállal beleszaggatjuk a galuskákat, és 6-8 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, végül az olvasztott vajon megforgatjuk. Én mind a kétféleképpen elkészítettem, de a mikrós változat sokkal finomabb volt, nem főttek ki az ízek a vízben.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)