Karalábéfőzelék
Karalábéfőzelék
Hozzávalók
- 2 darab karalábé nagyobb, de zsenge
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 púpozott evőkanál rizsliszt
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1/2 mokkáskanál fehér bors
- 300 ml tejföl
- 1 csokor kapor
- 1 evőkanál citromlé
Instrukciók
- A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, az olajon megdinszteljük. A karalábét meghámozzuk, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, a hagymához adjuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
- Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és lefedve, takaréklángon, kb. 20 perc alatt roppanósra főzzük.
- A lisztet simára keverjük a tejfölben, kevés hideg vízzel hígítjuk, a főzelékhez öntjük, felforraljuk.
- Végül hozzáadjuk a kaprot, és ha nem elég savanyú, egy kevés citromlével ízesítjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)