Sign In

Receptek

Karalábéfőzelék

 

Karalábéfőzelék

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Főzelék receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2 darab karalábé nagyobb, de zsenge
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1/2 mokkáskanál fehér bors
  • 300 ml tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál citromlé

Instrukciók
 

  • A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, az olajon megdinszteljük. A karalábét meghámozzuk, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, a hagymához adjuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  • Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és lefedve, takaréklángon, kb. 20 perc alatt roppanósra főzzük.
  • A lisztet simára keverjük a tejfölben, kevés hideg vízzel hígítjuk, a főzelékhez öntjük, felforraljuk.
  • Végül hozzáadjuk a kaprot, és ha nem elég savanyú, egy kevés citromlével ízesítjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főzelék, gluténmentes, karalábé

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating