Karalábéleves kölessel
Karalábéleves kölessel
Hozzávalók
- 1 darab közepes vöröshagyma
- 2 darab közepes sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 2 darab karalábé közepes, zsenge
- 1 csokor petrezselyem
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 teáskanál ételízesítő
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 50 gramm hántolt köles
Instrukciók
- A finomra aprított hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a hasábokra szelt répákat, 1-2 percig együtt pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, a liszttel, és további 1-2 percig pirítjuk. Apránként, kevergetés közben felöntjük 1200 ml vízzel, majd fölforraljuk.
- Közben megsózzuk, az ételízesítőt, a borsot, a felaprított petrezselyem felét, a kisebb kockákra vágott karalábét és az alaposan megmosott kölest is beleszórjuk.
- Amikor felforrt, kis lángra állítjuk, és addig főzzük, amíg a karalábé roppanósra, a köles puhára fő (kb. 15-20 perc). Tálalás előtt megszórjuk a maradék felaprított petrezselyemmel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)