Sign In

Receptek

Karalábés burgonyaleves

 

Karalábés burgonyaleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2 darab zsenge karalábé kb. 500 gramm
  • 4 darab (új)burgonya kb. 500 gramm
  • 1/2 darab kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1200 ml húsleves ételízesítőből is jó
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 pár virsli
  • 200 ml főzőtejszín vagy tejföl

Instrukciók
 

  • A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, rászórjuk a lisztet, kicsit együtt pirítjuk, hozzákeverjük a kisebb kockára vágott karalábét, krumplit, kápia paprikát, majd kevergetés közben felöntjük a húslevessel, és felforraljuk.
  • Borsozzuk, ha szükséges még megsózzuk, majd lefedve, kis lángon, kb. 15 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a karikára vágott virslit, még 5 percig főzzük, majd lezárjuk alatta a gázt, és hozzákeverjük a tejfölt vagy tejszínt.
  • Tálaláskor a tetejére felaprított petrezselymet vagy metélőhagymát szórunk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, karalábé, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating