Karalábés burgonyaleves
Karalábés burgonyaleves
Hozzávalók
- 2 darab zsenge karalábé kb. 500 gramm
- 4 darab (új)burgonya kb. 500 gramm
- 1/2 darab kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1200 ml húsleves ételízesítőből is jó
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 pár virsli
- 200 ml főzőtejszín vagy tejföl
Instrukciók
- A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, rászórjuk a lisztet, kicsit együtt pirítjuk, hozzákeverjük a kisebb kockára vágott karalábét, krumplit, kápia paprikát, majd kevergetés közben felöntjük a húslevessel, és felforraljuk.
- Borsozzuk, ha szükséges még megsózzuk, majd lefedve, kis lángon, kb. 15 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a karikára vágott virslit, még 5 percig főzzük, majd lezárjuk alatta a gázt, és hozzákeverjük a tejfölt vagy tejszínt.
- Tálaláskor a tetejére felaprított petrezselymet vagy metélőhagymát szórunk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)