Sign In

Receptek

Karamellszószban sült palacsinta

 

Karamellszószban sült palacsinta

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 8 darab gluténmentes kész palacsinta

A töltelékhez:

  • 800 gramm őszibarack (konzerv is jó)
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 citrom leve

A karamellszószhoz:

  • 40 gramm karamell ízű főzős pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 500 ml tej
  • 1 evőkanál vaj a tál kikenéséhez
  • 1 evőkanál jégcukor a tetejére

Instrukciók
 

  • Az őszibarackok héját lehúzzuk, a barackot kisebb kockákra vágjuk, a citromlével megöntözzük, majd a cukorral együtt, pár perc alatt, kicsit megpároljuk, majd hűlni hagyjuk (konzerv őszibaracknál ez a művelet kimarad).
  • Amikor langyosra hűlt, megtöltjük a palacsintákat, és egy kivajazott sütőtálba rakosgatjuk őket szépen, egymás mellé.
  • A pudingot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel, és lassú tűzön besűrítjük. A még meleg pudingot a megtöltött palacsintákra öntjük, elsimítjuk a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosasra sütjük.
  • Melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom!  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, karamella, palacsinta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating