Karamellszószban sült palacsinta
Karamellszószban sült palacsinta
Hozzávalók
- 8 darab gluténmentes kész palacsinta
A töltelékhez:
- 800 gramm őszibarack (konzerv is jó)
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1/2 citrom leve
A karamellszószhoz:
- 40 gramm karamell ízű főzős pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 500 ml tej
- 1 evőkanál vaj a tál kikenéséhez
- 1 evőkanál jégcukor a tetejére
Instrukciók
- Az őszibarackok héját lehúzzuk, a barackot kisebb kockákra vágjuk, a citromlével megöntözzük, majd a cukorral együtt, pár perc alatt, kicsit megpároljuk, majd hűlni hagyjuk (konzerv őszibaracknál ez a művelet kimarad).
- Amikor langyosra hűlt, megtöltjük a palacsintákat, és egy kivajazott sütőtálba rakosgatjuk őket szépen, egymás mellé.
- A pudingot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel, és lassú tűzön besűrítjük. A még meleg pudingot a megtöltött palacsintákra öntjük, elsimítjuk a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosasra sütjük.
- Melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom!
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)