Sign In

Receptek

Kardinális szelet

 

Kardinális szelet

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Osztrák
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A fehér részhez:

  • 8 darab tojásfehérje
  • 180 gramm kristálycukor

A sárga tésztához:

  • 2 darab egész tojás
  • 3 darab tojássárgája
  • 50 gramm porcukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 50 gramm rizsliszt

A töltelékhez:

  • 300 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 20 gramm vaníliás cukor
  • 1 evőkanál erős fekete kávé
  • 350 gramm meggybefőtt

A tetejére:

  • 2 evőkanál porcukor

Instrukciók
 

  • Egy nagy tepsit (30x40cm) úgy bélelünk ki két sütőpapírral, hogy középen a sütőpapír szélét felhajtva, két részre osszuk a tepsit.
  • A fehér részhez a tojáshabot kemény habbá verjük, majd a vége felé a cukrot is apránként beledolgozzuk.
  • A sárga tésztához a tojásokat és a tojások sárgáját a kétféle cukorral jó habosra keverjük a robotgép legnagyobb fokozatán, 4-5 perc alatt, majd belekeverjük a lisztet is.
  • A tojáshabból kiskanállal vagy nyomózsákból, mindkét részre a tepsibe, 3-3, 40cm hosszú csíkot nyomunk, egymástól egyenlő távolságra.
  • A csíkok közötti üres sávokat a sárga masszával töltjük ki.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a habfixálót, majd a feketekávét is.
  • Amikor a lapok megsültek, és kihűltek, lehúzzuk a sütőpapírt, majd az egyik lapot egy hosszúkás tálcára tesszük, a kávés tejszínhab felét rákenjük, rárakjuk a lecsepegtetett meggyeket, rákenjük a hab másik felét, majd a tetejére tesszük a másik tésztalapot, és hűtőben jól lehűtjük.
  • A szokásosnál vastagabb szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, kardinális szelet

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating