Karfiolos-sajtos tészta
Karfiolos-sajtos tészta
Hozzávalók
- 250 gramm gluténmentes száraztészta
- 400 gramm karfiol (tisztítva mérve)
- 1000 ml tej
- 2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 25 gramm vaj
- 80 gramm pizza mozzarellasajt
- 100 gramm tömlős, tejszínes krémsajt
- 2 teáskanál mustár
- 1 evőkanál parmezánsajt reszelt
Instrukciók
- A száraztésztát egy nagyobb serpenyőbe szórjuk, ráöntjük a tejet, megsózzuk, borsozzuk, felforraljuk.
- Visszavesszük a lángot, kevergetve 6-7 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott karfiolt, és félpuhára főzzük. Ha nagyon felszívná a tészta a tejet, egy keveset lehet még hozzáönteni.
- Mikor már majdnem az összes tejet felszívta a tészta, hozzákeverjük a mustárt, a tömlős krémsajtot, a vaj és a pizza mozzarella sajt nagy részét.
- A maradék vajjal kikenünk egy nagyobb sütőtálat, és beleöntjük a karfiolos-sajtos masszát. A tetejét megszórjuk a parmezánnal és a maradék pizza mozzarella sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)