Sign In

Receptek

Karfiolos-sajtos tészta

 

Karfiolos-sajtos tészta

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm gluténmentes száraztészta
  • 400 gramm karfiol (tisztítva mérve)
  • 1000 ml tej
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 25 gramm vaj
  • 80 gramm pizza mozzarellasajt
  • 100 gramm tömlős, tejszínes krémsajt
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál parmezánsajt reszelt

Instrukciók
 

  • A száraztésztát egy nagyobb serpenyőbe szórjuk, ráöntjük a tejet, megsózzuk, borsozzuk, felforraljuk.
  • Visszavesszük a lángot, kevergetve 6-7 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott karfiolt, és félpuhára főzzük. Ha nagyon felszívná a tészta a tejet, egy keveset lehet még hozzáönteni.
  • Mikor már majdnem az összes tejet felszívta a tészta, hozzákeverjük a mustárt, a tömlős krémsajtot, a vaj és a pizza mozzarella sajt nagy részét.
  • A maradék vajjal kikenünk egy nagyobb sütőtálat, és beleöntjük a karfiolos-sajtos masszát. A tetejét megszórjuk a parmezánnal és a maradék pizza mozzarella sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, karfiol, sajt, sajtos, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating