Sign In

Receptek

Karfiolpaprikás

 

Karfiolpaprikás

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab közepes fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 teáskanál
  • 800 gramm karfiol (tisztítva mérve)
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem

A körethez:

  • 250 gramm Spar Free From Fusilli tészta
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Kicsit megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg egy kis levet ereszt.
  • Ekkor hozzáadjuk a kisebb rózsákra szedett karfiolt, megsózzuk, borsozzuk, egy kevés vizet öntünk alá, és továbbra is fedő alatt, kis lángon, kb. 25 perc alatt roppanósra pároljuk.
  • Közben a tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd az olajjal összekeverjük
  • A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés meleg lével hígítjuk, a karfiolra öntjük, és pár perc alatt besűrítjük a levét.
  • Tálaláskor megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, karfiol, paprikás

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating