Karfiolpaprikás
Karfiolpaprikás
Hozzávalók
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab közepes fej vöröshagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab paradicsom
- 1 teáskanál só
- 800 gramm karfiol (tisztítva mérve)
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
A körethez:
- 250 gramm Spar Free From Fusilli tészta
- 2 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Kicsit megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg egy kis levet ereszt.
- Ekkor hozzáadjuk a kisebb rózsákra szedett karfiolt, megsózzuk, borsozzuk, egy kevés vizet öntünk alá, és továbbra is fedő alatt, kis lángon, kb. 25 perc alatt roppanósra pároljuk.
- Közben a tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd az olajjal összekeverjük
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés meleg lével hígítjuk, a karfiolra öntjük, és pár perc alatt besűrítjük a levét.
- Tálaláskor megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)