Sign In

Receptek

Kávékrémes szelet – cukormentes, szénhidrát-csökkentett

 

Kávékrémes szelet

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 kisebb

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 60 gramm szezámmagliszt
  • 20 gramm kókuszreszelék
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 darab tojás
  • 3 evőkanál tejföl 12%-os
  • 3 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 1/2 mokkáskanál

A tészta locsolásához:

  • 100 ml tejeskávé
  • 1 teáskanál édesítő (eritrit)

A krémhez:

  • 1 darab avokádó kb. 160 gramm mag és héj nélkül
  • 1 darab banán kisebb, nem túl érett
  • 2 teáskanál Nescafé
  • 2-3 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

A tetejére:

  • 1 evőkanál kókuszreszelék

Instrukciók
 

  • Egy tálban összekeverjük a liszteket, az útifűmaghéjat, és a szódabikarbónát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Amikor a hab már elég kemény fokozatosan hozzáadjuk az édesítőt és a citromlét.
  • A tojások sárgáját habosra keverjük az édesítővel, a sóval és a tejföllel, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, és szép simára keverjük. Ezután adjuk hozzá a keményre felvert tojásfehérjét, és óvatos mozdulatokkal a lisztes masszába keverjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 25x30cm) öntjük, és 180 C fokon 15 perc alatt megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A meghámozott, kimagozott avokádót és a banánt botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a Nescafét, az édesítőt, a sót, a rumaromát és végül 2 evőkanál kókuszreszeléket.
  • Amikor a tészta kihűlt, hosszában 3 csíkra vágjuk, a szélét is egyenesre vágjuk, majd egy lapot a tálra teszünk, megöntözzük a tejeskávé 1/3 részével, hagyjuk, amíg egy kicsit beissza, majd megkenjük a krém majdnem felével, rátesszük a második lapot, ezt is meglocsoljuk és megkenjük a krémmel.
  • A harmadik lapot is rátesszük, ezt is meglocsoljuk, a maradék krémmel bekenjük, és a tetejét megszórjuk a kókuszreszelékkel. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukormentes, édes sütemény, gluténmentes, kávékrém, kávés, szénhidrát-csökkentett

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating