Keksz barna rizsliszttel
Keksz barna rizsliszttel
Hozzávalók
- 160 gramm barna rizsliszt
- 70 gramm Miklós' Universal mix
- 1/2 mokkáskanál só
- 80 gramm cukor vagy édesítő
- 75 gramm puha vaj
- 1 darab tojás
- 2-3 evőkanál tej
- 10 gramm vaníliás cukor
- 6 gramm sütőpor
Instrukciók
- Egy keverőtálban a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral addig keverjük, amíg fehér és szép habos lesz, majd hozzáadjuk a tojást, és még pár percig tovább keverjük.
- Ezután mehet hozzá a liszt (a rizsliszt + Alfa-mix), a sütőpor és a tej is. Addig keverjük, amíg szép sima, egynemű nem lesz a tészta.
- Egy nagyobb darab sütőpapíron kinyújtjuk a tésztánkat (nem kell lisztezni, nem fog leragadni, még ha puha is a tészta) kb. 5 mm vastagra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle.
- A kiszaggatott kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetszőlegesen díszítjük, és a 170 C fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük őket. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk őket kihűlni, mert melegen nagyon könnyen törnek.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)