Kekszgolyó
Kekszgolyó
Hozzávalók
- 200 gramm gluténmentes kekszmorzsa vagy süteménymorzsa
- 50 gramm darált dió
- 50 gramm meggylekvár
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál rumaroma
- 1-2 evőkanál tej ha szükséges
- 15 darab rumos meggy
- 20 gramm kókuszreszelék
Instrukciók
- Kiszárítottam, majd ledaráltam egy süti kiszúrásakor maradt, pirosra színezett tésztát, majd annyi meggylekvárt gyúrtam hozzá, hogy könnyen lehetett formázni.
- Kevés fahéjjal, rumaromával ízesítettem, a gombócok közepébe 1-1 rumos meggyet tettem, és kókuszreszelékben megforgattam.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)