Sign In

Kekszgolyó

 

Kekszgolyó

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 15 db

Hozzávalók
  

  • 200 gramm gluténmentes kekszmorzsa vagy süteménymorzsa
  • 50 gramm darált dió
  • 50 gramm meggylekvár
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1-2 evőkanál tej ha szükséges
  • 15 darab rumos meggy
  • 20 gramm kókuszreszelék

Instrukciók
 

  • Kiszárítottam, majd ledaráltam egy süti kiszúrásakor maradt, pirosra színezett tésztát, majd annyi meggylekvárt gyúrtam hozzá, hogy könnyen lehetett formázni.
  • Kevés fahéjjal, rumaromával ízesítettem, a gombócok közepébe 1-1 rumos meggyet tettem, és kókuszreszelékben megforgattam.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, keksz, kókusz, meggy

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating