Kelkáposztás tészta
Kelkáposztás tészta
Hozzávalók
- 350 gramm gluténmentes száraztészta (penne, csavart stb.)
- 1 evőkanál napraforgóolaj
A káposztához:
- 80 gramm füstölt, húsos szalonna
- 1 darab vöröshagyma közepes fej
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 gramm kelkáposzta
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- 1 mokkáskanál majoránna
A tálaláshoz:
- 100 ml tejföl
- 100 gramm sajt reszelt
Instrukciók
- A tésztát megfőzzük lobogó, sós vízben, leöblítjük hideg vízzel, összekeverjük az olajjal, hogy ne ragadjon össze, félretesszük.
- A szalonnát csíkokra vágjuk, a zsírját nagyjából kisütjük, rádobjuk a karikára vágott hagymát, megdinszteljük, a végén a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
- A káposzta torzsáját kivágjuk, a többit ujjnyi csíkokra vágjuk, a hagymás szalonnára dobjuk, pici vizet öntünk alá, sózzuk, fűszerezzük, majd fedő alatt, kis lángon, kb. 30-35 perc alatt puhára pároljuk, a vizet elpárologtatjuk, majd enyhén lepirítjuk.
- Amikor már kezd pirulni, hozzáadjuk a megfőzött tésztát, óvatosan összekeverjük, hogy a tészta ne törjön össze. Tálaláskor egy kevés tejfölt teszünk rá, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)