Sign In

Receptek

Kelkáposztás tészta

 

Kelkáposztás tészta

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 5 főre

Hozzávalók
  

  • 350 gramm gluténmentes száraztészta (penne, csavart stb.)
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

A káposztához:

  • 80 gramm füstölt, húsos szalonna
  • 1 darab vöröshagyma közepes fej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 gramm kelkáposzta
  • 2 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 1 mokkáskanál majoránna

A tálaláshoz:

  • 100 ml tejföl
  • 100 gramm sajt reszelt

Instrukciók
 

  • A tésztát megfőzzük lobogó, sós vízben, leöblítjük hideg vízzel, összekeverjük az olajjal, hogy ne ragadjon össze, félretesszük.
  • A szalonnát csíkokra vágjuk, a zsírját nagyjából kisütjük, rádobjuk a karikára vágott hagymát, megdinszteljük, a végén a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
  • A káposzta torzsáját kivágjuk, a többit ujjnyi csíkokra vágjuk, a hagymás szalonnára dobjuk, pici vizet öntünk alá, sózzuk, fűszerezzük, majd fedő alatt, kis lángon, kb. 30-35 perc alatt puhára pároljuk, a vizet elpárologtatjuk, majd enyhén lepirítjuk.
  • Amikor már kezd pirulni, hozzáadjuk a megfőzött tésztát, óvatosan összekeverjük, hogy a tészta ne törjön össze. Tálaláskor egy kevés tejfölt teszünk rá, és megszórjuk a reszelt sajttal.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kelkáposzta, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating