Kelt palacsinta, szederöntettel
Ezt a változatot is érdemes kipróbálni, nagyon finom! Kicsit vastagabb a tésztája, mint a normálnak, de van, aki éppen azt szereti! 🙂
Gluténmentes kelt palacsinta, szederöntettel
Hozzávalók
- 300 ml tej
- 1 teáskanál tk porcukor
- 180 gramm dkg Miklós' Universal mix liszt
- 1 darab tojás
- 10 gramm friss élesztő
- 1/2 mokkáskanál só
- 3 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
Az öntethez:
- 100 gramm dkg szeder lehet fagyasztott is
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál kókuszvirágcukor
- 2 gramm kukoricakeményítő
- 1 evőkanál cukor
- 3 ml tej
Instrukciók
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt, a tejet apránként adagolva, sűrű palacsintatésztát keverünk.
- Letakarva, langyos helyen, 45 percig kelesztjük, majd ugyanúgy sütjük, mint a normál palacsintát, csak egy kicsit tovább, mert vastagabb a hagyományosnál.
- Elkészítjük a szederöntetet. A mézet és a kókuszvirág cukrot összemelegítjük, majd hozzáadjuk a felengedett szedret, és kis lángon pár percig együtt főzzük. A kukoricakeményítőt és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd a mézes szeder egy részét belekeverjük. A palacsintákat melegen, a szederöntettel megcsorgatva tálaljuk.