Sign In

Receptek

Kenyér Penny-s lisztből

 

Kenyér Penny-s lisztből

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Kenyér receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 50 dkg

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Penny-s kenyérliszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj (elmaradhat)
  • 10 gramm élesztő friss
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 250 ml víz langyos
  • 1 teáskanál napraforgóolaj
  • 1 mokkáskanál kb.

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk 100 ml langyos, cukros vízben. A robotgép táljába mérjük a lisztet, a sót, a felfuttatott élesztőt, majd apránként a maradék vizet, a végén az olajat, és homogén tésztává keverjük.
  • A tésztát beleöntjük egy kizsírozott hosszúkás sütőformába, tiszta konyharuhával letakarjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni. A liszt dobozán 30 perc van írva, nekem 60 perc alatt kelt meg, de nem volt túl meleg a konyhában.
  • A megkelt tésztát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük. A sütő aljába tegyünk egy vízzel telt edényt, hogy gőzben süljön meg a kenyér.
  • Miután megsült, vegyük ki a formából, hagyjuk kihűlni, és csak ezután vágjuk fel. Miután kiborítottuk a kenyeret a formából, és az alját még túl világosnak ítélnénk, tegyük vissza a kenyeret a forma nélkül a rácsra, és süssük még további 10 percig. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kenyér

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating