Képviselő muffin
Ezt a muffint a neten láttam, és azonnal tudtam, hogy el kell készíteni. Szokás szerint, nem szóról-szóra, mert nem is én lennék, hanem az én ízlésemnek megfelelően átalakítva a receptet, készítettem el 🙂
Gluténmentes képviselő muffin
Hozzávalók
A tésztához:
- 220 gramm Miklós' Universal mix vagy rizsliszt
- 80 gramm cukor
- 1 mokkáskanál só
- 8 gramm sütőpor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 3 darab tojás
- 125 gramm olvasztott vaj
- 100 ml tej
A krémhez:
- 1 csomag vanília pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1/4 mokkáskanál só
- 3 dl tej
- 3 darab tojásfehérje
A tetejére:
- 400 ml habtejszín Hulala
- 1 evőkanál vanília porcukor
Instrukciók
- A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kanalanként a tojásos masszához adjuk, majd apránként az olvasztott vajat, és végül a tejet. Nokedli sűrűségű tésztát kell kapnunk.
- A masszát papírral bélelt muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd visszavesszük a hőt 180 fokra, és így sütjük további 10 percig. 20 perc után tűpróbát végzünk, és ha átsült a belseje, lekapcsoljuk a hőt, de még 5 percig nem nyitjuk ki az a sütőajtót. 5 perc után résnyire megnyitjuk, és így hagyjuk majdnem teljesen kihűlni a muffinokat.
- Közben elkészítjük a krémet. A pudingport összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel, és sűrűre főzzük, lehúzzuk a tűzről. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a pudingot visszatesszük a tűzre, a habot a pudinghoz keverjük, és együtt főzzük 1-2 percig, majd kihűtjük.
- A muffinok tetejét levágjuk, és egy kevés tésztát kikaparunk a közepéből.
- Az üregbe töltjük a vaníliás krémet, a tetejére egy adag keményre felvert tejszínhabot teszünk, majd visszahelyezzük a tetejét. Porcukorral meghintve tálaljuk.