Sign In

Receptek

Képviselő muffin

Képviselő muffin

képviselő fánk muffin gluténmentes recept gmtérkép
Gluténmentes képviselő fánk muffin

Ezt a muffint a neten láttam, és azonnal tudtam, hogy el kell készíteni. Szokás szerint, nem szóról-szóra, mert nem is én lennék, hanem az én ízlésemnek megfelelően átalakítva a receptet, készítettem el 🙂

képviselő fánk muffin gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes képviselő muffin

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 darab

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 220 gramm Miklós' Universal mix vagy rizsliszt
  • 80 gramm cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 8 gramm sütőpor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 3 darab tojás
  • 125 gramm olvasztott vaj
  • 100 ml tej

A krémhez:

  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1/4 mokkáskanál
  • 3 dl tej
  • 3 darab tojásfehérje

A tetejére:

  • 400 ml habtejszín Hulala
  • 1 evőkanál vanília porcukor

Instrukciók
 

  • A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kanalanként a tojásos masszához adjuk, majd apránként az olvasztott vajat, és végül a tejet. Nokedli sűrűségű tésztát kell kapnunk.
  • A masszát papírral bélelt muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk.
  • 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd visszavesszük a hőt 180 fokra, és így sütjük további 10 percig. 20 perc után tűpróbát végzünk, és ha átsült a belseje, lekapcsoljuk a hőt, de még 5 percig nem nyitjuk ki az a sütőajtót. 5 perc után résnyire megnyitjuk, és így hagyjuk majdnem teljesen kihűlni a muffinokat.
  • Közben elkészítjük a krémet. A pudingport összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel, és sűrűre főzzük, lehúzzuk a tűzről. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a pudingot visszatesszük a tűzre, a habot a pudinghoz keverjük, és együtt főzzük 1-2 percig, majd kihűtjük.
  • A muffinok tetejét levágjuk, és egy kevés tésztát kikaparunk a közepéből.
  • Az üregbe töltjük a vaníliás krémet, a tetejére egy adag keményre felvert tejszínhabot teszünk, majd visszahelyezzük a tetejét. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, képviselő fánk, muffin

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating