Képviselőfánk mascarponés krémmel
Képviselőfánk mascarponés krémmel
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 gramm rizsliszt
- 150 gramm vaj
- 1 mokkáskanál só
- 4 darab tojás
- 200 ml víz
A krémhez:
- 80 gramm vaníliás pudingpor (2 csomag)
- 800 ml tej
- 6 evőkanál cukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 10 gramm cukor vaníliás
- 250 gramm mascapone
- 200 ml Hulala habtejszín
A tetejére:
- 300 ml Hulala habtejszín
Instrukciók
- A vizet felforraljuk a vajjal és a sóval, beleöntjük a lisztet, sűrűre főzzük, és 3-4 percig még folyamatosan kevergetve pirítjuk. Levesszük a tűzről, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat.
- Alaposan eldolgozzuk, (lehet elektromos habverővel), majd teáskanállal, vagy nyomózsákból diónyi halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. A halmok között hagyjunk 2-3 ujjnyi távolságot, mert nőni fognak.
- Előmelegített sütőben, 200 C fokon süssük 20 percig, majd 180 C fokon még kb. 20-25 percig. 30 percig nem szabad kinyitni a sütőt, mert a tészta összeesik.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A cukrot, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük a pudingporral, apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
- Amikor kihűlt a krém, hozzákeverjük a mascarponét, és a kemény habbá vert tejszínt. A megsült tészták tetejét levágjuk, az üreget megtöltjük a vaníliakrémmel, a tetejére felvert tejszínhabot teszünk, visszatesszük a tésztatetőket, és porcukorral megszórjuk.
- Tálalásig hideg, páramentes helyen tároljuk. 26 db szép, termetes fánk lett ebből az adagból.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)