Sign In

Receptek

Képviselőfánk mascarponés krémmel

 

Képviselőfánk mascarponés krémmel

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 26 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 gramm rizsliszt
  • 150 gramm vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 4 darab tojás
  • 200 ml víz

A krémhez:

  • 80 gramm vaníliás pudingpor (2 csomag)
  • 800 ml tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 10 gramm cukor vaníliás
  • 250 gramm mascapone
  • 200 ml Hulala habtejszín

A tetejére:

  • 300 ml Hulala habtejszín

Instrukciók
 

  • A vizet felforraljuk a vajjal és a sóval, beleöntjük a lisztet, sűrűre főzzük, és 3-4 percig még folyamatosan kevergetve pirítjuk. Levesszük a tűzről, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat.
  • Alaposan eldolgozzuk, (lehet elektromos habverővel), majd teáskanállal, vagy nyomózsákból diónyi halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. A halmok között hagyjunk 2-3 ujjnyi távolságot, mert nőni fognak.
  • Előmelegített sütőben, 200 C fokon süssük 20 percig, majd 180 C fokon még kb. 20-25 percig. 30 percig nem szabad kinyitni a sütőt, mert a tészta összeesik.
  • Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A cukrot, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük a pudingporral, apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  • Amikor kihűlt a krém, hozzákeverjük a mascarponét, és a kemény habbá vert tejszínt. A megsült tészták tetejét levágjuk, az üreget megtöltjük a vaníliakrémmel, a tetejére felvert tejszínhabot teszünk, visszatesszük a tésztatetőket, és porcukorral megszórjuk.
  • Tálalásig hideg, páramentes helyen tároljuk. 26 db szép, termetes fánk lett ebből az adagból.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, képviselő fánk, Mascarpone

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating