Képviselőfánk sós töltelékkel
Képviselőfánk sós töltelékkel
Hozzávalók
- 50 gramm sertészsír
- 100 ml víz
- 1 mokkáskanál só
- 130 gramm rizsliszt + 10 gramm későbbre
- 2 darab tojás
- 1 mokkáskanál szezámmag
- 1 mokkáskanál lenmag
Instrukciók
- A tésztához a vizet a sóval és a zsírral felforraljuk, majd a lisztet beleszórjuk. Szorgalmasan kevergetjük kb. 2 percig, majd lehúzzuk a tűzről. Nem lesz olyan állagú, mint a búzalisztes, hanem kicsit darabos marad.
- Robotgéppel egyenként belekeverjük a tojásokat.
- Sütőpapírral bélelt tepsire 8 darab pingponglabdánál kicsit nagyobb golyókat formálunk olajos kézzel, kicsit távolabbra egymástól, mert meg fognak nőni. A tetejüket megszórjuk szezámmaggal vagy lenmaggal.
- 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig, majd visszavesszük a hőfokot 180 fokra, és így sütjük további 20 percig. 30 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, mert össze fognak esni.
- A megsült és kihűlt fánkokat ízlésünk szerinti töltelékkel töltjük meg.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)