Sign In

Receptek

Kifli (Glutenix Alba-mix lisztből)

 

Kifli (Glutenix Alba-mix lisztből)

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 db

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Glutenix Alba mix lisztkeverék
  • 200 ml víz langyos
  • 10 gramm élesztő friss
  • 5 gramm
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • Az élesztőt futtassuk fel 100 ml langyos vízben. A lisztet keverjük össze a sóval, majd apránként hozzáadagolva, robotgépben, keverjük össze a langyos, élesztős vízzel, majd a maradék vizet is adjuk hozzá, és dagasszuk meg 7-8 perc alatt.
  • Lisztezett gyúrólapon nyújtsuk ki, vágjuk 8 részre, a szélesebb oldala felől tekerjük fel, tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, kenjük le olajjal, takarjuk le, majd langyos, huzatmentes helyen kelesszük meg a duplájára.
  • Amikor megkelt, 190 fokra előmelegített sütőben süsük meg 20-22 perc alatt. A sütő aljába tegyünk egy vízzel teli edényt, hogy párában süljön meg a kifli.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kifli, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating