Sign In

Receptek

Kijevi csirkemell

 

Kijevi csirkemell

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Orosz, Ukrán
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 600 gramm csirkemellfilé
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 80 gramm vaj
  • 80 gramm reszelt sajt
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál aprított tárkonylevél
  • 1 teáskanál mustár

A panírozáshoz:

  • 100 gramm rizsliszt
  • 2 darab tojás
  • 120 gramm zsemlemorzsa
  • 500 ml napraforgóolaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • A húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb szeletekre vágjuk.
  • Enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd betesszük a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük.
  • A töltelékhez a puha vajat és a reszelt sajtot ízesítjük a citromlével, sóval, borssal, tárkonylevéllel, mustárral, és alaposan összekeverjük, majd 15 percre betesszük a mélyhűtőbe, hogy kézzel formázható legyen.
  • Amikor már kellően megdermedt, kisebb rudakat formázunk belőle, és a hússzeletekbe göngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük.
  • A megtöltött csirkemellet rizslisztbe, villával kicsit felvert, enyhén megsózott tojásba, majd gluténmentes prézlibe forgatjuk. Bő, közepesen forró olajban, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük, papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkemell, főétel, gluténmentes, kijevi csirkemell

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating