Kivikrémleves
Kivikrémleves
Hozzávalók
- 1000 gramm kivi
- 10 gramm vaníliás cukor
- 3 evőkanál barna cukor
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál rizsliszt vagy zabpehelyliszt
- 200 ml joghurt vagy főzőtejszín
- 4 evőkanál pirított mandulalap
- 40 gramm aszalt áfonya vagy mazsola
Instrukciók
- A kivit meghámozzuk, leöblítjük, néhány szép szeletet félreteszünk a tálaláshoz, a többit kockára vágjuk, felöntjük 1000 ml vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, és felforraljuk.
- Pár perc főzés után levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínnel elkevert zabpehelylisztet, majd ismét felforraljuk.
- A mandulát enyhén megpirítjuk szárazon egy serpenyőben, tálaláskor megszórjuk vele és az áfonyával a leves tetejét, beletesszük a félretett kiviszeleteket. Hidegen vagy melegen egyaránt finom.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)