Kókuszos tejbegríz szelet
Kókuszos tejbegríz szelet
Hozzávalók
- 20 darab gluténmentes babapiskóta
A tejbegrízhez:
- 120 gramm rizsdara
- 100 gramm cukor (édesítő)
- 1/2 mokkáskanál só
- 600 ml tej
- 50 gramm kókuszreszelék
- 100 gramm margarin
A csokis krémhez:
- 80 gramm csokoládés pudingpor (2 csomag)
- 1 teáskanál kakaópor
- 100 gramm cukor (édesítő)
- 1/2 mokkáskanál só
- 800 ml tej
- 50 gramm margarin
A tetejére:
- 10 gramm fehér csoki reszelék
- 1 evőkanál kókuszreszelék
Instrukciók
- Egy 20x30cm-es tepsi aljába rakosgatjuk a babapiskótákat.
- A búzadarát, a kókuszreszeléket, a cukrot és a sót, a 700 ml tejjel felfőzzük. Sűrű, de még folyós masszát kell kapnunk.
- Még melegen belekeverjük a margarint, majd a grízes krémet a babapiskótákra öntjük, elsimítjuk egyenesre.
- Ezután összekeverjük a csokoládépudingot a sóval, a cukorral és a kakaóporral, egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet is, és lassú tűzön sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a margarint is.
- Még melegen a kókuszos tejbegrízre öntjük a tepsibe. A tetejét megszórjuk a fehér csoki- és a kókuszreszelékkel.
- Miután kihűlt, hűtőbe tesszük pár órára, hogy megdermedjen, de ha lehet, egy egész éjszakára, hogy a babapiskóta is megpuhuljon.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)