Sign In

Receptek

Kókuszos tejbegríz szelet

 

Kókuszos tejbegríz szelet

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 15 kocka

Hozzávalók
  

  • 20 darab gluténmentes babapiskóta

A tejbegrízhez:

  • 120 gramm rizsdara
  • 100 gramm cukor (édesítő)
  • 1/2 mokkáskanál
  • 600 ml tej
  • 50 gramm kókuszreszelék
  • 100 gramm margarin

A csokis krémhez:

  • 80 gramm csokoládés pudingpor (2 csomag)
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 100 gramm cukor (édesítő)
  • 1/2 mokkáskanál
  • 800 ml tej
  • 50 gramm margarin

A tetejére:

  • 10 gramm fehér csoki reszelék
  • 1 evőkanál kókuszreszelék

Instrukciók
 

  • Egy 20x30cm-es tepsi aljába rakosgatjuk a babapiskótákat.
  • A búzadarát, a kókuszreszeléket, a cukrot és a sót, a 700 ml tejjel felfőzzük. Sűrű, de még folyós masszát kell kapnunk.
  • Még melegen belekeverjük a margarint, majd a grízes krémet a babapiskótákra öntjük, elsimítjuk egyenesre.
  • Ezután összekeverjük a csokoládépudingot a sóval, a cukorral és a kakaóporral, egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet is, és lassú tűzön sűrűre főzzük. A végén belekeverjük a margarint is.
  • Még melegen a kókuszos tejbegrízre öntjük a tepsibe. A tetejét megszórjuk a fehér csoki- és a kókuszreszelékkel.
  • Miután kihűlt, hűtőbe tesszük pár órára, hogy megdermedjen, de ha lehet, egy egész éjszakára, hogy a babapiskóta is megpuhuljon.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, kókusz, tejbegríz

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating