Sign In

Receptek

Kolbászos bableves

 

Kolbászos bableves

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm tarkabab
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 2000 ml víz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 250 gramm füstölt kolbász
  • 4 evőkanál tejföl

A csipetkéhez:

  • 1 darab tojás
  • 80 gramm Naturbit Alfa-mix

Instrukciók
 

  • A babot előző este beáztatjuk, majd másnap fél liter vízzel, az egészben hagyott hagymával, sóval feltesszük főzni. Addig főzzük, amíg a bab majdnem teljesen megpuhul, közben néha a vizet pótoljuk.
  • Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket, hozzáöntünk még kb. 1500 ml vizet, és együtt főzzük tovább.
  • Kevés olajon rántást készítünk úgy, hogy az összezúzott fokhagymát, és a petrezselymet megfuttatjuk, majd hozzátesszük a lisztet és a paprikát. A felengedett rántást hozzáöntjük a leveshez. A levesbe tesszük a felkarikázott kolbászt is, és tovább főzzük.
  • Közben elkészítjük a csipetkét. A tojást elkeverjük annyi liszttel, hogy keményebb tészta állagot kapjunk. A tésztát gombócba gyúrjuk, és forrásban lévő sós vízbe csipkedjük. Lehet közvetlenül a levesbe is, de én külön szoktam.
  • Ehhez a mennyiséghez a tészta felét szoktam a leveshez használni, a többit megszárítva félreteszem. A tészta kb. 5 perc alatt fő meg, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, így nem ragad össze. A kész levest tejföllel tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bableves, gluténmentes, kolbász, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating