Sign In

Receptek

Kolbászos, káposztás tarja

 

Kolbászos, káposztás tarja

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Egytálételek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 6 szelet kicsontozott tarja
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 80 gramm füstölt szalonna
  • 1 darab vöröshagyma nagy fej
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1000 gramm savanyú káposzta
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 teáskanál
  • 200 gramm parasztkolbász
  • 100 ml fehérbor
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál petrezselyem aprított
  • 1 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál csípős Piros Arany (elmaradhat)

Instrukciók
 

  • A tarjaszeleteket kiverjük, az inas részeket bevágjuk, majd a forró olajon mindkét oldalukat elősütjük, lecsöpögtetve félretesszük.
  • A szalonnát apró kockára, a hagymát finomra vágjuk, és a visszamaradó zsírban addig pirítjuk, amíg a szalonna zsírja kiolvad, a hagyma megdinsztelődik. A fűszerpaprikával megszórjuk, majd rögtön felöntjük egy kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
  • A káposztát kinyomkodjuk, ha szükséges, kiöblítjük, rövidebbre vágjuk, majd a hagymás szalonnára szórjuk, és annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje.
  • Sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük az elősütött húst, és még öntünk rá annyi vizet, hogy a húst is ellepje. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon, kb. 1 óra alatt puhára pároljuk.
  • A lebőrözött, karikára vágott kolbászt rászórjuk, a borral felöntjük, és kb. 10 percig főzzük. A lisztet egy kevés vízzel simára keverjük, a hússzeleteket kivesszük, a lisztes habarást rácsorgatjuk a káposztára, és 3-4 perc alatt besűrítjük a levét, majd a visszatesszük a hússzeleteket.
  • Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemmel, tejföllel, egy kevés Piros Arannyal, és friss kenyérrel kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, káposzta, kolbász, sertés, tarja

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating