Sign In

Receptek

Kolbászos paprikaleves

 

Kolbászos paprikaleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab nagy vöröshagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 darab húsos zöldpaprika
  • 1 darab kápia paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 evőkanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és megfuttatjuk azt is az olajon. Meghintjük a liszttel, egy percig együtt pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával.
  • Hozzáadjuk a megmosott, tetszőlegesre aprított paprikát, paradicsomot, majd felöntjük 1500 ml vízzel.
  • Megsózzuk, megborsozzuk, felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon főzzük 10-15 percig, közben a lehúzzuk a kolbász héját, karikára vágjuk, és azt is a leveshez adjuk. Nem kell puhára főzni a paprikát, akkor jó, ha éppen roppanósra fő.
  • Tálaláskor 1-1 kanál tejfölt teszünk a tányérba, és arra merjük rá a forró levest. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kolbász, paprika, paprikaleves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating