Kolbászos paprikaleves
Kolbászos paprikaleves
Hozzávalók
- 1 darab nagy vöröshagyma
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 darab húsos zöldpaprika
- 1 darab kápia paprika
- 2 darab paradicsom
- 1 evőkanál rizsliszt
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és megfuttatjuk azt is az olajon. Meghintjük a liszttel, egy percig együtt pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával.
- Hozzáadjuk a megmosott, tetszőlegesre aprított paprikát, paradicsomot, majd felöntjük 1500 ml vízzel.
- Megsózzuk, megborsozzuk, felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon főzzük 10-15 percig, közben a lehúzzuk a kolbász héját, karikára vágjuk, és azt is a leveshez adjuk. Nem kell puhára főzni a paprikát, akkor jó, ha éppen roppanósra fő.
- Tálaláskor 1-1 kanál tejfölt teszünk a tányérba, és arra merjük rá a forró levest.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)