Kolbászos pite
Kolbászos pite
Hozzávalók
- 300 ml tej
- 200 gramm rizsliszt
- 5 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál vöröshagymakrém
- 1/2 mokkáskanál fokhagymakrém
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 300 gramm sütni való kolbász
- 2 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a tejjel, a sóval, a borssal, a hagymakrémekkel, majd kisebb mennyiségekben a liszthez keverjük. Jól eldolgozzuk, hogy ne legyen csomós.
- A kolbász 2/3 részét apró kockákra vágjuk, és a tésztába keverjük. A masszát egy 20x30cm-es, olajjal kikent sütőtálba öntjük, a maradék, karikára vágott kolbászt a tetejére rakosgatjuk és megszórjuk egy kevés őrölt borssal.
- 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Friss salátával vagy kovászos uborkával tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)