Sign In

Receptek

Köménymagos leves

 

Köménymagos leves

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál

A tálaláshoz:

  • 1 darab gluténmentes zsemle
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • A hagymát lereszeljük, megdinszteljük az olajon, majd rádobjuk a köménymagot, a lisztet és 1 percig együtt pirítjuk.
  • A pirospaprikával fűszerezzük, majd folytonos kevergetés mellett felöntjük 12dl vízzel, és megsózzuk. Felforraljuk, majd fedő alatt 15 percig főzzük.
  • Közben a zsemlét kisebb kockákra vágjuk, egy serpenyőben az olajon megpirítjuk, és a kész levest a pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Ha valaki gazdagabban szeretné, lehet egy tojást is a levesbe habarni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, köménymag, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating