Köménymagos leves
Köménymagos leves
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
A tálaláshoz:
- 1 darab gluténmentes zsemle
- 1 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- A hagymát lereszeljük, megdinszteljük az olajon, majd rádobjuk a köménymagot, a lisztet és 1 percig együtt pirítjuk.
- A pirospaprikával fűszerezzük, majd folytonos kevergetés mellett felöntjük 12dl vízzel, és megsózzuk. Felforraljuk, majd fedő alatt 15 percig főzzük.
- Közben a zsemlét kisebb kockákra vágjuk, egy serpenyőben az olajon megpirítjuk, és a kész levest a pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Ha valaki gazdagabban szeretné, lehet egy tojást is a levesbe habarni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)