Sign In

Konjac-lisztes zsömle

 

Konjac-lisztes zsömle

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 db

Hozzávalók
  

  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál olvasztott kacsazsír vagy más zsiradék
  • 1/2 teáskanál
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 100 ml szénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál almaecet vagy citromlé
  • 1 teáskanál konjac-liszt
  • 3 púpozott evőkanál héj nélküli darált mandula
  • 2 evőkanál nyílgyökérliszt
  • 1 evőkanál lenmag

Instrukciók
 

  • A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojásokat, kacsazsírt, ásványvizet, almaecetet, pár percig villával verjük, majd ráöntjük a száraz hozzávalókra.
  • Jól összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt formába (10x20 cm) vagy muffin sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben, 200 C fokon 10 percig, majd 180 C fokon további 10 percig sütjük (tűpróba).
  • Ebből az adagból 6 db kisebb zsömle lett.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, konjac-liszt, pékáru, zsömle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating