Konjac-lisztes zsömle
Konjac-lisztes zsömle
Hozzávalók
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál olvasztott kacsazsír vagy más zsiradék
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 ml szénsavas ásványvíz
- 1 evőkanál almaecet vagy citromlé
- 1 teáskanál konjac-liszt
- 3 púpozott evőkanál héj nélküli darált mandula
- 2 evőkanál nyílgyökérliszt
- 1 evőkanál lenmag
Instrukciók
- A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojásokat, kacsazsírt, ásványvizet, almaecetet, pár percig villával verjük, majd ráöntjük a száraz hozzávalókra.
- Jól összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt formába (10x20 cm) vagy muffin sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben, 200 C fokon 10 percig, majd 180 C fokon további 10 percig sütjük (tűpróba).
- Ebből az adagból 6 db kisebb zsömle lett.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)